Прес-реліз. НМПУ підтримала сучасну медіа-платформу для журналістів Deadline

Минулого тижня Незалежна медіа-профспілка України та перша професійна медіа-платформа для журналістів і експертів в Україні Deadline підписали угоду про співпрацю. Членами профспілки на сьогодні є близько 1000 медійників з усієї України. Багато з них акредитовані для міжнародної роботи. Основна мета співпраці – підвищення якості і швидкості сучасної журналістики і розвиток конкуренції за експертну думку на платформі.

Згідно з документом, журналісти НМПУ отримають доступ до платформи, щоб залишати свої запити для експертів. Незалежна медіа-профспілка України – є першою всеукраїнською профспілкою працівників медіа-сфери і єдиної профспілкою, яка входить до Міжнародної федерації журналістів (IFJ). Профспілка об’єднує близько 1000 представників медіа-галузі по всій Україні. Фінансується за рахунок членських внесків та благодійної допомоги. Мета організації – захищати професійні, соціальні, економічні, трудові інтереси своїх членів у відносинах з роботодавцями, владними структурами та іншими організаціями.

«Вважаю, що подібні сервіси підвищують якість журналістики. Журналіст може швидше знайти потрібного експерта або розширити пул спікерів. Іноді в запитах необхідна і анонімність – це також передбачено платформою. Безумовно, сервіс не замінить журналісту фаховості і якостей аналітика, але скоротити час на пошук і узгодження фактури безумовно може. Упевнений, що в міру розвитку сервісу ми знайдемо нові точки дотику», – комментує подію Голова медіа-профспілки Ігор Чайка.

На даний момент на платформі вже пройшли реєстрацію багато осіб. В середньому, за 1-2 дня журналіст отримує 2-3 відповіді на свій запит, які відображаються в його особистому кабінеті. У власному профілі журналіст може вести переписку з ньюсмейкером, і при цьому не передавати свої особисті дані – email або мобільний телефон. На сайті Deadline працює сервіс з пошуку експертів і журналістів по локації та іншим фільтрам.

Відео про роботу платформи: https://www.youtube.com/watch?v=Sd5nlQRVjdo

Найближчим часом на платформі відкриється блог, вже існує розділ прес-релізи, де експерти зможуть розміщувати свої матеріали. Це позбавить журналістів від нав’язливого спаму та дозволить швидко знайти ту інформацію, яка необхідна, виділити найбільш цікаві новини, підписатися на розсилку релізів з певних тем.

05.02.2018

НМПУ